• Ihmisen paras kesäkaupunki

  • Luonnollisesti Orivesi!Ilmoita tapahtuma

Tapahtumakalenteri


26.05.2018 - 27.05.2018

Pirilän Pajapäivät

PAJAPÄIVÄT ALOITTAA PIRILÄN KESÄN

PIRILÄ TAKOO JA SOI 26.-27.5.2018

Olli Lehto pyöritti mahtavaa perinnetapahtumaa miltei 20 vuotta omalla pajallaan Leppäkoskentien varressa Kuhmoisten Päijälässä. Tämä Sepän sällit- tapahtuma sai laajaa huomiota ympäri maatamme. Nyt tapahtuma on siirretty Oriveden Eräjärvelle Pirilän viihtyisään pihapiiriin osoitteeseen Eräjärventie 1256. Pajapäivien vetäjänä toimii entiseen malliin ”Suomalaisen puukonrakennuksen lähetyssaarnaaja” NTM Taisto Kuortti.

Taontaa voi viikonlopun aikana kokeilla kuka vaan tästä perinteisestä taidosta kiinnostunut. Käytettävissä on neljä eri ahjotyyppiä. Taontamalleja on nähtävillä alkaen emännän veitsestä talonpoikaispuukkoon tuppineen päivineen. Paikalla on myös vuolukoulu, jossa lapsia sekä aikuisia opetetaan käsittelemään puukkoa turvallisesti. Kodin terätyökalut saadaan kuntoon Västikiven erinomaisilla hiomakivillä, joita saa paikalta opetuksen kera.

Tapahtumapäivinä yleisöä viihdyttää varsin kuuluisa kansanmusiikkiyhtye Enso Kusetti ja väliajoilla soi vanhat suomalaiset ”savikiekot” nykytekniikalla soitettuna. Navetassa ja pihapiirissa on myynnissä tuotteita eri alojen kädentaitajilta ja taiteilijoilta.

Kenenkään ei tarvitse olla nälkäisenä, sillä myynnissä on hernekeittoa ja kahvia. Makkaraa voi myös itse paistaa nuotiolla.

Pirilän Navetta osallistuu myös Pirkanmaan Avoimet kylät-tapahtumaan 9. - 10.6.2018. Ohjelmassa on erilaisia työnäytöksiä ja tuotemyyntiä. Lisätietoa tapahtumista antavat Taisto Kuortti puh. 0400-643206

ja Timo Selin puh. 040-5562169.