• Luonnollisesti Orivesi!

  • Ihmisen paras kesäkaupunkiIlmoita tapahtuma

Tapahtumakalenteri


09.06.2018 - 10.06.2018

Klo 11.00 - 18.00

Oriveden Vanhat talot ja pihat

Kiinnostavat talo-, tila- ja pihakohteet ovat yleisölle avoinna lauantaista sunnuntaihin 9.−10.6. pääsääntöisesti klo 11-18 (tarkemmat aukiolotiedot julkaistaan tapahtuman esitteessä). Talon väki tai muut henkilöt esittelevät paikkaa ja kertovat talon historiasta ja kunnostuksen vaiheista.

 

Mukana on yksityiskotien lisäksi myös useita kylä- ja seurantaloja sekä esimerkiksi Eräjärven Eerola ja Tunkelon Isotalo. Kohteiden kiertäminen on kävijöille ilmaista.

 

Perinnerakentamisen ja -korjaamisen guru, talotohtorina tunnettu Panu Kaila luennoi osana Vanhat talot -tapahtumaa Västilän Voimantalolla lauantaina 9.6. klo 12.00 aiheesta "Perinnerakentamisen terveet periaatteet". Luento on yleisölle maksuton.

 

Vanhojen talojen kiertäjille on tarjolla monenlaista muutakin oheisohjelmaa. Mämmilän Meininkit -viikonloppu tarkoittaa monipuolista tapahtumatarjontaa ympäri paikkakuntaa. Vanhojen tavaroiden ja hyvien löytöjen ystäviä ilahduttaa samana viikonloppuna järjestettävä Orikirppu-tapahtuma, joka levittäytyy torille ja ihmisten pihoille. Myös Vanhat talot -kohteissa on tarjolla esimerkiksi pihakirppiksiä, kahviloita ja näyttelyitä. Lauantai 9.6. on valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä, jolloin kylillä tapahtuu monenmoista. Kesäkuun toinen viikonloppu kannattaa siis viettää Oriveden maisemissa.

Paikka: Orivesi

Järjestäjä: Oriveden kaupunki

Avaa tapahtuman kotisivu

Sähköposti: pia-maria.ahonen(at)orivesi.fi