• Luonto lumoaa ympäri vuoden

  • Tule asumaan ja yrittämään!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Orivesi tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet

  • Kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

Nuorisovaltuusto

NUORISOVALTUUSTOON HAKU KÄYNNISSÄ 15.12.17 ASTI

Vuodelle 2018 nuorisovaltuusto valitaan hakemusten perusteella joulukuussa. Ehdokkaaksi voi lähteä vuosien kuka tahansa vuosien 1997-2005 välisenä aikana syntynyt orivesiläinen nuori. Hakemuskaavakkeita saa mm kouluilta, nuokkarilta, liikuntahallilta. Tietoja nuorisovaltuustosta ja valinnastakin löytyy www.orivesi.fi - palvelut - nuoriso - nuorisovaltuusto.

Hakemukset tulee palauttaa 15.12 mennessä kaupungintalolle kirjekuoressa merkinnällä vapaa-aikaohjaaja.

Nuorisovaltuustoon voi hakea samalla hakemuksella enintään kahdeksi vuodeksi. Kuitenkin ensimmäisen vuoden jälkeen jokaisen nuorisovaltuutetun jatko käsitellään valintakomiteassa.

Uusi valtuusto kokoontuu heti vuoden vaihteen jälkeen. Paikalle kutsutaan silloin myös vanha valtuusto eli tuolloin on hyvä aika vaihtaa kuulumisia uusien ja vanhojen jäsenten kesken. Näin valtikan vaihto tapahtuu joustavasti yhteistuumin.

 

Vuoden 2017 kahdeksas nuorisovaltuuston kokous pidetään su 17.12. klo 13.30 alkaen.

Petra Montonen ja Laura Heikura nuorisovaltuuston johdossa vuonna 2017

Tälle vuodelle valitun Oriveden nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Petra Montonen. Hän toimii puheenjohtajana kesäkuun loppuun, jonka jälkeen loppuvuoden johdossa toimii viime vuoden toinen puheenjohtaja Laura Heikura. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jessika Katajainen. Sihteerin tehtäviä hoitaa Laura Heikura kesäkuun loppuun ja sen jälkeen Aino Mäkelä. Mediavastaavia nuorisovaltuustolla ovat Jessika Katajainen, Moona Aaltio ja Eira Kraft. Nuorisovaltuuston muut jäsenet ovat Krista Katajainen, Annika Kuokkanen, Salla Puoskari, Susanna Rissanen, Henna Suosaari ja Jenny Sutinen. Nuorisovaltuusto koostuu 12-20 vuotiaista orivesiläisistä nuorista. Nuorisovaltuuston kokoonpano pieneni viime vuodesta muutamalla nuorella eli mukana on nyt yhteensä 12 nuorta. Nuorisovaltuusto esittää viime vuosien tapaan kaupungin lautakunnille ja sote-jaostolle, että saisi omat edustajansa mukaan kokouksiin puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Seuraavan kerran nuorisovaltuusto kokoontuu kaupungintalolla sunnuntaina 5. helmikuuta.

Nuvan edustaja kaupunginvaltuustossa puhe- ja läsnäolo-oikeudella vuonna 2017; pj Laura Heikura (varalla Jessika Katajainen)

Nuvan edustajat kaupungin lautakunnissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella vuonna 2017

- Lasten&nuortenltk: Salla Puoskari (varalla Susanna Rissanen)

- Elämänlaatultk: Laura Heikura (varalla Henna Suosaari)

- Ympäristöltk: Eira Kraft (varalla Petra Montonen)

- Tekninenltk: Jessika Katajainen (varalla Annika Kuokkanen)

Historiaa...

Oriveden nuorisovaltuuston perustamisidea lähti liikkeelle valtuustoaloitteesta,
joka oli päivätty vuonna 1999. Vuoden 2000 lokakuussa järjestettiin nuorisovaltuuston vaalit. Ensimmäinen nuorisovaltuusto aloitti toimintansa 1.1.2001.
Nuorisovaltuusto, jota johti Jyrki Mattila, loi pelisäännöt nuorisovaltuustotoiminnalle.
Nuorisovaltuusto sai edustajan kaupungin eri lautakuntiin. Nuorisovaltuusto oli mukana aktiivisesti toimimassa, jotta entinen päiväkoti saatiin nuorison käyttöön syksyllä 2001. Vuonna 2002 puheenjohtajina toimivat puoliksi Hanna-Maija Haikka ja Mikko Koppanen. Vuoden 2003 puheenjohtaja oli Maija Ketola. Vuonna 2004 ja 2005 nuijaa heilutti Jani Ilomäki. Vuosina 2006 ja 2007 puheenjohtajana toimi Matti Kinnunen. 2008 ja 2009 puheenjohtajana toimi Ruut Luukkonen. Vuonna 2010 puheenjohtajana toimi Mira Karppanen ja vuonna 2011 yhdessä Mira Karppanen sekä Lauriina Purhonen ja vuosina 2012-2014 Essi Viljanen. Vuonna 2015 puheenjohtajana toimi Jesperi Vuorinen sekä vuonna 2016 vuorottain Jessika Katajainen ja Laura Heikura.
Vuosien aikana nuorisovaltuustolla on ollut edustajia mm valtakunnallisissa Nuppi-tapahtumissa ja nuoret vaikuttajat puheenjohtajapäivillä sekä eduskunnassa nuorten parlamenttitapahtumassa. Pirkanmaan alueen nuorten ideafoorumeissa on ollut myös edustus paikalla. Suomen edustajistoonkin edustaja on saatu ja Nuva