• Kulttuuria ja perinteitä

  • Elämisen laatua joka ikävaiheeseen

  • Monipuoliset harrastus- mahdollisuudet

  • Nopea junayhteys Tampereelle

  • Luontoelämyksiä läpi vuoden

                                    

Vauva, napero- ja perheuinnit

Vauva - ja perheuinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa.
Ihanteellisin vauvauinnin aloitusikä on 3-5 kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Vauvauinnin voi aloittaa myös yli 5kk ikäisenäkin.
Lapsen tulee painaa vähintään 5kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32 asteisessa vedessä.

Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä. Koulutettu ohjaaja auttaa perhettä tutustumaan uuden tulokkaan temperamenttipiirteisiin sekä lempipuuhiin lämmitetyssä 32 asteisessa vedessä.
Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden. Sen lisäksi, että ensimmäisen vauvauintivuoden aikana pieni lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja vedenalaisesta maailmasta.
Lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Vauvauintia voi itsenäisesti ohjata SUH:n tai Folkhälsanin uimaopettajan sekä vauva- ja perheuinninohjaajakurssin suorittanut henkilö.

Syksyn 2017- Kevään 2018

Vauva-, napero- ja perheuinteihin ilmoittautuminen on päättynyt, vapaita paikkoja voit tiedustella salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 0401339210.

Kevään uinnit alkavat viikolla 3 ja päättyvät viikolla 14. Ohjausta ei hiihtolomaviikolla 9 eikä viikolla 13.

Kauden aikana yksi ohjauskerta voidaan perua (esim.ohjaajan äkillinen sairastuminen) ilman korvaavaa kertaa tai hyvitystä.

Vauvauinnin osallistumismaksu on 50 €/lapsi. Jos perheessä on useampia uintiin osallistuvia lapsia, on hinta ensimmäisestä lapsesta 50 € ja  toisesta lapsesta 45 €. Jokainen uintiin osallistuva vanhempi maksaa lisäksi kertamaksun 6 € tai ostaa esim. 10 x sarjakortin 50 €. Lisätietoja voit kysellä sähköpostilla salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai soittamalla uimahallin valvomon numeroon 040-568 7639. Ohjaajina Salla-Mari Myllykoski ja Pinja Saarinen.

VAUVAUINTIOPAS