• Luonnollisesti Orivesi!

  • Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

 

Suomen luontohelmi: Pukalan virkistysmetsä                

Pukalan virkistysmetsä sijaitsee Orivedeltä Teiskoon johtavan Enokunnantien eteläpuolella. Kohteeseen on opastus Enokunnantieltä. Oriveden suunnasta mentäessä Enokunnantietä ajetaan n. 7 km, jonka jälkeen käännytään risteyksestä vasemmalle Pukalan alueelle. Alueella on reittejä, tulentekopaikkoja ja laavuja. Karttapohja: www.luontoon.fi/pukala ja www.retkikartta.fi

Oriveden länsipuolella, rauhallisella metsäalueella sijaitsevan Pukalan virkistysmetsän sydän on syvä ja kirkasvetinen Pukalajärvi. Etelä-Suomen Inariksi luonnehditun Pukalan syvimmäksi kohdaksi on mitattu jopa 54 metriä. Metsähallitus on rauhoittanut hallinnassaan olevat Pukalajärven pohjoispuolen rantametsät sekä saaret vuonna 1968. Aluetta hoitaa metsähallitus.

Pukala on rauhallinen päivä- ja viikonloppuretkikohde, jossa on hyvät mahdollisuudet patikointiin sekä marjastamiseen ja sienestämiseen. Pukalajärven pohjoisosan kalliorantaiset saaret, salmet ja lahdenpoukamat taas tarjoavat suojaisan ympäristön mm. melontaan ja kalastamiseen.