• Luonnollisesti Orivesi!

  • Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

Iso-Vuorijärven ja Siikajärven reitit

Iso-Vuorijärven ja Siikajärven retkeilyreitit sijaitsevat Orivedeltä Ruovedelle johtavan kantatie 66:n länsipuolella, noin 13 km Orivedeltä pohjoiseen.

Kantatien varressa on opastusmerkki, jossa lukee Vuorijärvi. Kyltiltä on noin 5 km:n matka reitistön lähtöpisteeseen. Iso-Vuorijärven retkeilyreitti on viitoitettu erämaaluontoon. Reitti kulkee enimmäkseen maastossa, osittain metsäautotiellä. Reitti kulkee Iso-Vuorijärven kallioisella etelärannalla ja kiertää Kirvesjärvien ja Salmijärven kautta.

Iso-Vuorijärvellä sijaitsevat riippukalliot ja luola ovat ainutlaatuiset Pirkanmaan alueella. Reitillä on nuotiopaikka Iso-Vuorijärven kallion alla ja laavu Kirvesjärvellä. Reitin pituus on noin 4 km. Siikajärven retkeilyreitti kulkee osittain maastossa ja osittain metsäautotiellä. Reitti kiertää Saarijärven ja Siikajärven itärannoilla sekä metsässä. Siikajärven kallioisilta rannoilta on erityisen upeat näkymät järvelle. Reitistön siltoja on kunnostettu kesällä 2017 ja kunnostusta jatketaan edelleen. Reitistön ylläpidosta huolehtii Oriveden kaupungin liikuntapalvelut.Huom. Reitistöllä ei ole talvikunnossapitoa!

Reitin kartan näet tästä.