• Elämisen laatua joka ikävaiheeseen

  • Nopea junayhteys Tampereelle

  • Monipuoliset harrastus- mahdollisuudet

  • Kulttuuria ja perinteitä

  • Luontoelämyksiä läpi vuoden

Eräpyhän patikkapolku sijaitsee Längelmäveteen rajoittuvalla Eräpyhän luonnonsuojelualueella, Uiherlan kylässä, noin 20 kilometriä Oriveden keskustasta. Eräjärvelle johtavalta tieltä no 3260 on viitoitus Eräpyhän paikallistielle, jonka varressa noin 5 kilometrin päässä on viitta Nunnankirkontie ja Eräpyhä. Alueen kartta.

Patikkapolun varrelta avautuvat upeat näkymät Längelmävedelle. Korkein kohta on 145 merenpinnasta. Maasto on hyvin jyrkkärinteistä ja kivikkoista, osittain vaikeakulkuista. Kasvisto on runsaslajinen. Eräpyhän niemellä sijaitsee muinainen uhripaikka, Nunnankirkko. Alueella on myös vanha maasälpälouhos. Reitin pituus on noin 3 km. Reitin varrella on alueen historiasta, maaperästä ja kasvistosta kertovat opastustaulut.

Pykäköintialueen läheisyydessä löytyvät uimaranta, laavu, tulentekopaikka, pöytä-penkkiyhdistelmä sekä käymälä.

Eräpyhän virkistysalueen omistavat Oriveden kaupunki ja neljä muuta pirkanmaalaista kuntaa. Aluetta hoitaa pääasiassa Oriveden kaupungin liikuntapalvelut. Alueen pinta-ala on 1,67 ha. Alueelle on laadittu käyttö- ja hoitosuunnitelma, jonka toteuttaminen on alkanut vuonna 2006. Eräpyhän patikkapolku kulkee alueen poikki rantaviivan tuntumassa.

Lisätiedot: Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ry