• Luonto lumoaa ympäri vuoden

  • Kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

  • Orivesi tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet

  • Tule asumaan ja yrittämään!

  • Luonnollisesti Orivesi!

Eräpyhän patikkapolku sijaitsee Längelmäveteen rajoittuvalla Eräpyhän luonnonsuojelualueella Uiherlan kylässä noin 20 kilometriä Oriveden keskustasta. Viitoitus Eräjärvelle johtavalta tieltä no 3260 Eräpyhän paikallistielle, jonka varressa noin 5 kilometrin päässä viitta Nunnankirkontie ja Eräpyhä. Alueen kartta.

Patikkapolun varrelta avautuvat upeat näkymät Längelmävedelle, korkein kohta on 145 merenpinnasta. Maasto on hyvin jyrkkärinteistä ja kivikkoista, osittain vaikeakulkuista, kasvisto runsaslajinen. Eräpyhän niemellä muinainen uhripaikka, Nunnankirkko. Alueella myös vanha maasälpälouhos. Reitin pituus noin 3 km. Reitin varrella on alueen historiasta, maaperästä ja kasvistosta kertovat opastustaulut.

Pykäköintialueen läheisyydessä uimaranta, laavu, tulentekopaikka, pöytä-penkkiyhdistelmä ja käymälä.

Eräpyhän virkistysalue sijaitsee Längelmäveden etelärannalla, luonnonsuojelualueen keskellä. Virkistysalueen omistavat Oriveden kaupunki ja neljä muuta pirkanmaalaista kuntaa. Aluetta hoitaa pääasiassa Oriveden kaupungin liikuntapalvelut. Alueen pinta-ala on 1,67 ha. Alueelle on laadittu käyttö- ja hoitosuunnitelma, jonka toteuttaminen on alkanut vuonna 2006. Virkistysalueella on laavu, tulentekopaikka, pöytä-penkkiyhdistelmä, laituri ja käymälä. Eräpyhän patikkapolku kulkee alueen poikki rantaviivan tuntumassa.

Lisätiedot: Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ry