• Ihmisen paras kesäkaupunki

  • Luonnollisesti Orivesi!

Ajankohtaista liikunnassa:

- Latujen ylläpito ja hoito päättyy viikonloppuna 14.4. Nyt on viimeiset hetket nauttia kevätaurinkoisista hiihtokeleistä!

- Jäähalli suljetaan tänä keväänä lauantaina 14.4. Kiitokset kaikille käyttäjille; tavataan sisäjäillä jälleen ensi syksynä!

- Liikuntahallin kesäkauden aukioloajat: 2.5.–15.6.2018 ja 6.8.–2.9.2018 ma–pe klo 13–21. 18.6.–5.8.2018 kokonaan suljettu. Huom. Kesäkauden vuorojen hakuaika on päättynyt 9.4.

 

Orivesi - aktiivisen liikkujan kaupunki 

Orivesi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monipuolisen liikunnan harrastamiseen ympäri vuoden.

Kaupunki tunnetaan erityisesti lentopallosta ja Oriveden Ponnistuksen naisten SM-liigan lentopallojoukkueesta. Viime vuosina myös yleisurheilijat ovat tuoneet Orivettä esille arvokilpailuissa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

Keskustassa sijaitsevat liikuntahalli, jäähalli ja uimahalli, joka avattiin uudistettuna syksyllä 2005, sekä ulkoilureitistöjä ja pallokenttiä. Syksyllä 2015 valmistui Rovastinkankaan koulun viereen täysikokoinen tekonurmikenttä.

Kirkkolahden lähivirkistysalue, Leppästenvuoren valaistu ulkoilureitti ja yhdysreitti Paltanmäkeen sekä talviset hiihtoladut tarjoavat erinomaiset ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet. Erämainen Pukalan virkistysmetsä, Eräpyhän patikointireitti sekä Vuorijärvi houkuttelevat ympäri vuoden. Lukuisat järvet, joista suurin on Längelmävesi, tarjoavat monipuoliset veneily- ja kalastusmahdollisuudet.

Eri puolilla kaupunkia on useita urheilu- ja pallokenttiä. Suojan yleisurheilukenttä ja Pappilan sekä Hirsilän jalkapallokentät tarjoavat harjoitus- ja kilpailumahdollisuudet kaikenikäisille.