• Ihmisen paras kesäkaupunki

  • Luonnollisesti Orivesi!

Ajankohtaista liikunnassa:

- Kaupungin liikuntapalvelut ja Fortuna järjestävät maksuttomia rullaluisteluvuoroja jäähallilla kesäloman aikana viikoilla 26-29 seuraavasti: ma klo 16-17 rullakiekkopelailu, ti ja to klo 16-17 mailaton yleisörullaluistelu. Vuoroilla kypäräpakko, suositellaan myös muita suojia. Vuoroilla aina Fortunan ohjaaja opastamassa ja ohjaamassa. Tervetuloa!

- Liikuntahallin kesäkauden aukioloajat: 2.5.–15.6.2018 ja 6.8.–2.9.2018 ma–pe klo 13–21. 18.6.–5.8.2018 kokonaan suljettu.

- Uimahalli on suljettuna 22.6. – 6.8.2018.

- Huom. Kesäkauden käyttövuorojen hakuaika on päättynyt 9.4.

 

Orivesi - aktiivisen liikkujan kaupunki 

Orivesi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monipuolisen liikunnan harrastamiseen ympäri vuoden.

Kaupunki tunnetaan erityisesti lentopallosta ja Oriveden Ponnistuksen naisten SM-liigan lentopallojoukkueesta. Viime vuosina myös yleisurheilijat ovat tuoneet Orivettä esille arvokilpailuissa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

Keskustassa sijaitsevat liikuntahalli, jäähalli ja uimahalli, joka avattiin uudistettuna syksyllä 2005, sekä ulkoilureitistöjä ja pallokenttiä. Syksyllä 2015 valmistui Rovastinkankaan koulun viereen täysikokoinen tekonurmikenttä.

Kirkkolahden lähivirkistysalue, Leppästenvuoren valaistu ulkoilureitti ja yhdysreitti Paltanmäkeen sekä talviset hiihtoladut tarjoavat erinomaiset ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet. Erämainen Pukalan virkistysmetsä, Eräpyhän patikointireitti sekä Vuorijärvi houkuttelevat ympäri vuoden. Lukuisat järvet, joista suurin on Längelmävesi, tarjoavat monipuoliset veneily- ja kalastusmahdollisuudet.

Eri puolilla kaupunkia on useita urheilu- ja pallokenttiä. Suojan yleisurheilukenttä ja Pappilan sekä Hirsilän jalkapallokentät tarjoavat harjoitus- ja kilpailumahdollisuudet kaikenikäisille.