• Elämisen laatua joka ikävaiheeseen

  • Kulttuuria ja perinteitä

  • Nopea junayhteys Tampereelle

  • Kaupunki toivottaa onnea ja menestystä uudelle vuodelle 2018!

  • Luontoelämyksiä läpi vuoden

  • Monipuoliset harrastus- mahdollisuudet

Taitokeskus Orivesi

Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen yhdistyksen sivujen kautta Taitokeskukset_Orivesi_kurssit

http://www.taitopirkanmaa.fi/epages/taitopirkanmaa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/pirkanmaa/Categories/Taitokeskukset/%22Taitokeskus%20Orivesi%22/Kurssit

 

Kehyskudonta

16.–17.6.2017 pe 17–20 la 10–15
42€+materiaalit

Kehyskudonta on pienillä kudontakehyksillä tehtävää kankaankudontaa. Tekniikka on monipuolinen ja simppeli ja sillä voi tehdä monenlaisia taide- ja käyttötekstiilejä. Kurssin aikana opetellaan kudonnan perusteet, loimittamaan kehys ja suunnittelemaan töitä kehyskudonnalla, mitä töiden suunnittelussa tulee ottaa huomioon. Teemme muutaman harjoitustyön sekä suunnittelemme ja aloitamme yhden isomman.

 

Makramee tutuksi 

30.6–1.7 pe 17–20 la 10–15
42€+materiaalit

Makramee on vanha käsityötekniikka, joka myös solmeiluksi kutsutaan. Solmukoristelu oli tunnettu jo Babyloniassa ja Assyriassa. Taito levisi vuosituhanten mittaan ja 1800-luvulla solmeiluharrastus oli huipussaan. Meillä tekniikkaa on käytetty muun muassa kassien, amppeleiden ja ystävärannekkeiden tekemiseen. Nyt makramee on todellinen käsin tekemisen muotitekniikka Suomessa ja maailmalla. Tekniikkaa voidaan soveltaa innovatiivisesti ja laaja-alaisesti, makramee on paljon muutakin kuin amppelit. Lyhytkurssillamme opetellaan tekniikan perusteet ja tehdään muutama harjoitustyö, sekä suunnitellaan ja aloitetaan yksi isompi.

5.8. Kansallispukujen tuuletuspäivä