• Luonnollisesti Orivesi!

  • Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

Oriveden kaupungin kulttuuripalvelut

Kulttuuripalveluiden tehtävänä on luoda edellytyksiä taiteen ja kulttuurin tekemiselle ja kokemiselle Orivedellä

Oriveden kaupungin kulttuuripalvelujen tehtävänä on suunnitella, kehittää,tuottaa ja järjestää monipuolisia kulttuuripalveluja ja tukea kulttuurin alalla toimivia kansalaisjärjestöjä. Tehtävää toteutetaan yhteistyössä mm. kansalaisopiston ja kaupungin muiden hallintokuntien, eri kulttuurijärjestöjen ja -yhteisöjen sekä paikallisten yritysten kanssa.

Kulttuuripalvelut keskittyy tarjoamaan monipuolisia tapahtumia ja elämyksiä eri ikäryhmät huomioon ottaen. Lisäksi se osallistuu Oriveden Suvi ry:n yhteistyön ja markkinoinnin kehittämiseen. Kulttuuripalvelut tekee lastenkulttuurissa laajaa yhteistyötä erityisesti koulutoimen ja päivähoidon kanssa ja on aktiivinen toimija maakunnallisessa lastenkulttuuriverkosto Pirkkasissa.

Kulttuuripalvelut järjestää myös kaupungin viralliset juhlatilaisuudet, esim. itsenäisyyspäivän ja veteraanipäivän juhlat.

Oriveden kulttuurin ykköstuote on Oriveden Suvi, joka kokoaa sateenvarjonsaalle useita tapahtumia. Mukana ovat Taidekeskus Purnun taidenäyttely ja SuviDesign muotoilun ja taideteollisuuden myyntinäyttely sekä Rönnin kesäteatteri, unohtamatta toukokuusta syyskuuhun jatkuvia tanssi-iltoja Rönnin Huvikeskuksessa. Mukana Suvessa ovat myös Taitokeskus Orivesi kädentaitojen monipuolinen kouluttaja ja esille tuoja sekä Taidekeskus Leporanta kesäisen taidenäyttelynsä voimin.

Kulttuuripalvelut/elämänlaatupalvelut jakaa myös toimintakorvauksia, jotka ovat haettavina vuosittain maaliskuussa. Toimintakorvauksia myönnetään orivesiläisten kulttuurijärjestöjen tai yhteisöjen toimintaan sekä erilaisten kulttuuritapahtumien, esim. koulutustilaisuuksien, näyttelyiden, konserttien jne. järjestämisestä aiheutuneisiin kuluihin ja esittävän taiteen produktioiden tuotantokustannuksiin. Lisäksi vuosittain myönnetään taiteilijanapurahaa, vuoden kulttuuripalkinto sekä harkinnanvaraisia avustuksia kulttuurin toimijoille.