• Lähde nauttimaan Onninpolun syysväreistä!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Lähde syysretkelle Vuorijärven retkeilyreitille!

Päiväkoteihin ruoka tulee tilapalvelun tuottamana joko yhteiskoulun tai terveyskeskuksen keittiöltä. Aamupala valmistetaan päiväkodeissa itse. Perhepäivähoidossa hoitajat vastaavat ruuan valmistuksesta.  Lapselle tarjotaan varhaiskasvatuksessa hoitoajan mukaan aamupala, lounas ja välipala, vuorohoidossa tarvittaessa myös päivällinen ja iltapala.

Päiväkotien ruokalista


Erityisruokavaliot
Linkki: https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/erityisruokavaliot.html
 

Varhaiskasvatuksen ruokailun tavoitteena on edistää myönteistä suhtautumista ravintoon ja syömiseen sekä tukea monipuolisia ja terveellisiä ruokailutottumuksia. Lapsia ohjataan omatoimiseen ruokailuun ja monipuoliseen riittävään syömiseen. Ruokailuhetkillä opetellaan myös hyviä pöytätapoja sekä yhdessä syömisen kulttuuria. Varhaiskasvatuksen ruokailu täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Jos lapsella on ruoka-aineallergioita, tulee niistä toimittaa lääkärin / terveydenhoitajan todistus lapsen päivähoitopaikkaan. Todistus on voimassa vuoden ajan ja se tulee päivittää toimintakauden alussa elo- syyskuussa.

Oriveden varhaiskasvatuksessa on käytössä Sapere-ruokakasvatusmenetelmä, jonka tavoitteena on laajentaa lapsen makutottumuksia myönteisesti ja ilman pakotteita. Näitä edistääksemme olemme esimerkiksi laatineet yhteiset varhaiskasvatuksen ruokailukäytänteet ja Sapere-vuosikellon. 

Linkki: http://www.peda.net/veraja/projekti/saperemenetelma