• Lähde syysretkelle Vuorijärven retkeilyreitille!

  • Lähde nauttimaan Onninpolun syysväreistä!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Luonnollisesti Orivesi!

TAMPEREEN SEUDULLINEN PÄIVÄHOITOHAKU

Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat perheet voivat hakea lapselleen päivähoitopaikkaa myös seutukunnan muista kunnista. Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi ovat sopineet, että perheet voivat hakea seudullisesti päivähoitopaikkoja, jotka vapautuvat 1.8.2016 alkaen.

Hakemus tehdään sekä omaan asuinkuntaan että seutukuntaan. Kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan omassa kotikunnassaan. Hoitopaikka voidaan myöntää seutukunnan lapsille vain, jos päivähoitopaikkoja jää vapaaksi. 
 
Kuntien välinen seutusopimus on voimassa esiopetuksen alkamiseen asti. Mikäli hoitopaikka myönnetään seutukunnasta, siitä tehdään ostopalvelusopimus.

 

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNNAT SOPIMUKSEEN PÄIVÄHOITOPAIKKOJEN JOUSTOSTA

Päivähoidon seudullisen yhteistoimintasopimuksen ensisijaisena tarkoituksena on mahdollistaa lapsen hoitosuhteen jatkuminen, perheen niin halutessa, entisessä kotikunnassaan päivähoidon toimintakauden (1.8.-31.7.) loppuun saakka. Vastaavasti lapsi voi sopimuksen perusteella hakeutua tulevan kotikunnan päivähoitoon jo toimintakauden alusta, vaikka perheen muutto uuteen kuntaan ajoittuisikin keskelle toimintakautta.

Kun lapsi jatkaa vanhan kotikuntansa päivähoidossa, perhe hankkii uuden asuinkunnan päivähoitoviranomaiselta maksusitoumuksen. Vastaavasti lapsen siirtyessä uuden kunnan tuottamaan päivähoitoon jo ennen muuttoa perhe hankkii asuinkuntansa päivähoitoviranomaiselta maksusitoumuksen.

Sopimus on valmisteltu seutuhallinnon päivähoitotyöryhmässä ja sen osapuolia ovat Tampereen, Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungit sekä Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnat.

 

LISÄTIETOA SEUDULLISESTA PÄIVÄHOITOHAUSTA  

Kangasalan kunta
päivähoidon johtaja Anni Aalto-Ropo, p. 050 406 1180

Lempäälän kunta
päivähoidon johtaja Tarja Holttinen, p. 0500 895 966

Oriveden kaupunki
varhaiskasvatuksen johtaja Jussi Lintunen, p. 050 552 6246

Nokian kaupunki
varhaiskasvatuksen päällikkö Minna Sillanpää, p. 040 844 3913

Pirkkalan kunta
päivähoidon johtaja Liisa Almusa, p. 050 597 9264

Tampereen kaupunki
kasvatus- ja opetuspäällikkö Tuija Viitasaari, p. 050 432 3529 (lapsen tullessa toisesta kunnasta Tampereelle hoitoon)

Vesilahden kunta
päivähoidon johtaja Anne Mäki, p. 050 389 5217

Ylöjärven kaupunki
päivähoidon johtaja Marjo Vesa, p. 050 596 9081