• Nopea junayhteys Tampereelle

  • Luontoelämyksiä läpi vuoden

  • Elämisen laatua joka ikävaiheeseen

  • Kulttuuria ja perinteitä

  • Monipuoliset harrastus- mahdollisuudet

PERHEPÄIVÄHOITO

Orivedellä toimii kunnallisina perhepäivähoitajina noin kaksikymmentä varhaiskasvatuksen ammattilaista. Perhepäivähoitajia on sekä keskustan että aseman alueella.

Perhepäivähoitajan lapsiryhmässä voi olla yhtä aikaa neljä alle esikouluikäistä lasta ja tarvittaessa yksi puolipäiväinen esikoululainen. Pieni ryhmä mahdollistaa lapsen yksilöllisen, kiireettömän ja kodinomaisen varhaiskasvatuksen sekä sylin ja lapsen aidon kohtaamisen. Lapsella on yksi ja sama hoitaja koko varhaiskasvatuspäivän ajan, jolloin syntyy luontevasti turvallinen ihmissuhde yhteen kasvattajaan. Yhteistyö vanhempien kanssa on läheistä ja mutkatonta. Laatua perhepäivähoitoon tuo esimerkiksi itsetehty kotiruoka.

Perhepäivähoito on tavoitteellista ja suunnitelmallista varhaiskasvatusta, jossa leikillä on suuri arvo. Leikki kehittää mm. vuorovaikutustaitoja, kielellisiä ja motorisia valmiuksia sekä tunne-elämän taitoja. Perhepäivähoidossa noudatetaan Oriveden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa ja jokaiselle lapselle laaditaan vuosittain lapsen oma henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma.

Hoitajat toimivat alueellisissa tiimeissä, jolloin lapset saavat kokemusta isommassa ryhmässä toimimisesta ja tutustuvat saman ikäisiin kavereihin. Perhepäivähoitoryhmät tapaavat toisiaan mm. leikkikentillä, liikuntapaikoilla, luontoretkillä ja erilaisissa yhteisesti järjestetyissä tapahtumissa.

Oman perhepäivähoitajan vapaiden aikana lapsen varahoitopaikka on Orivarsan päiväkodin Villivarsat -ryhmä. Perhe saa maksuhyvityksen kyseisen kuun päivähoitomaksussa hoitajan poissaolopäiviltä, jos perhe ei käytä kunnallista varahoitopaikkaa. Edellyttäen kuitenkin, että perheellä on käyttämättömiä hoitotunteja kyseisessä kuukaudessa.

Keskustan alueen perhepäivähoitajien varhaiskasvatussuunnitelma 

Keskustan alueen perhepäivähoitajien blogi 

 

 

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTI

Hirsilän ryhmis

Harjulantie 15, 35320 Hirsilä
p. 050 562 5060
hirsilan.ryhmis@orivesi.fi

Aluejohtaja Hilkka Keskinen p 050 574 0685

Hirsilän ryhmis toimii Hirsilän koululla, jossa kaksi perhepäivähoitajaa hoitaa kahdeksaa lasta. Meillä on oma suuri aidattu pihaleikkialue ja lisäksi käytössämme on koulun piha, Harjulan metsä, luistelukenttä sekä läheiset pellot hiihtolatuineen ja metsät, jossa retkeilemme viikoittain.