• Nopea junayhteys Tampereelle

  • Elämisen laatua joka ikävaiheeseen

  • Kulttuuria ja perinteitä

  • Monipuoliset harrastus- mahdollisuudet

  • Luontoelämyksiä läpi vuoden

  • Kaupunki toivottaa onnea ja menestystä uudelle vuodelle 2018!

Taiteen perusopetus

Musiikin perusopetus (yleinen oppimäärä)

            

Taiteen perusopetus on tavoitteellista, vuodesta toiseen etenevää instrumenttikohtaista yksilöopetusta ja sitä annetaan seuraavissa instrumenteissa: Piano, yksinlaulu, huilu, viulu, harmonikka, kitara/basso ja trumpetti. Instrumenttiopintoihin otetaan oppilaiksi lapsia (7v täyttäneet), nuoria ja aikuisia, poikkeuksena yksinlaulu (12v täyttäneet). Oppilas voi opiskella samaan aikaan ainoastaan yhtä instrumenttia (yksinlaulu/soitinopinnot) kansalaisopiston taiteen perusopetuksessa. Vapautuville oppilaspaikoille voi päästä ainoastaan varasijajonon kautta, ei netti-ilmoittautumista. Katso tarkemmin kohdasta "hakeminen"

Musiikin instrumenttiopetusta annetaan yksilöopetuksena (30 x 22,5 min/lukuvuosi). Taiteen perusopetusta toteutetaan voimassa olevan opetussuunnitelman mukaisesti ja oppilaat voivat saada opinto-ohjausta musiikin suunnittelijaopettajalta. Taiteen perusopetuksen oppilaat esiintyvät pienimuotoisesti vähintään kerran lukuvuodessa ja heillä on mahdollisuus suorittaa Suomen Musiikkioppilaitosten Liiton vaatimusten mukaisia musiikin perusopetuksen perustason tutkintoja (perustasot 1-3) solistisessa aineessa.

Taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetuksesta vastaa Merikanto-opisto. Voit aloittaa musiikin opiskelun Oriveden seudun kansalaisopistossa ja jatkaa myöhemmin syventäviä opintoja Merikanto-opistossa http://www.merikanto-opisto.fi

Oriveden seudun kansalaisopiston musiikin yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Musiikin opetussuunnitelma 2015