• Tule asumaan ja yrittämään!

  • Orivesi tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet

  • Kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

  • Luonto lumoaa ympäri vuoden

  • Luonnollisesti Orivesi!

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

_____________________________________________________________________________________________

Opinto-ohjelman lukuvuodelle 2017-2018 nettiversion löydät täältä:

Opinto-ohjelma 2017-2018

HUOM! Muutokset ovat mahdollisia ja painetussa oppaassa on joitakin virheitä. Tarkista kurssimuutoksista korjaukset ja uudet kurssit! http://www.orivesi.fi/fi/palvelut/kansalaisopisto/kurssit/kurssimuutokset-ja-uudet-kurssit

Opinto-ohjelman nimi on Orivesi harrastaa! Löydät siitä myös Oskon yhteistyökumppaneiden kurssitarjonnan ja yhteystiedot.

Ohjelmia on jaossa myös seuraavissa paikoissa 9.8. alkaen:
Taitokeskus Orivesi, Oriveden kaupungintalon aula, Järjestöjen talo, Eräjärven kirjasto, Eräjärven Sale, Länkipohjan Sale, Juupajoen kirjasto ja kunnantalo.

___________________________________________________________________________________________

Oriveden Mieslaulajat

Oriveden Mieslaulajien harjoituskausi alkaa etupainotteisesti

Oriveden Mieslaulajien syyslaulukausi alkaa harjoitusten osalta pari viikkoa etuajassa (ennakkoilmoittelusta poiketen) jo maanantaina 21.8.

klo 18.30 tutussa paikassa, eli Laulumajalla. Vanhat mutta myös uudet laulajat ovat tervetulleita jatkamaan siitä mihin keväällä päästiin. Syynä aikaisempaan aloitukseen on alkusyksyn, mutta myös loppuvuoden esiintymishaasteet, joista tarkemmin hieman myöhemmin. Kuoro toimii Oriveden kansalaisopiston (OSKO) opintopiirinä. Oriveden Mieslaulajat on myös itsenäinen yhdistys, uuden toimintakauden alusta 1.8. kuoron puheenjohtajana aloitti Sauli Isokivi Tapio Estolan siirryttyä varapuheenjohtajaksi. Kuoron uusi sihteeri Jyrki Tuomaalan jälkeen, on Jorma Haaramo.

Kuoron taiteellisena johtajana jatkaa Leena Mäkelä.

 

Sinivalkoisin sävelin – neljä vuodenaikaa

Oriveden Mieslaulajien lauluteemana Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi on ”Sinivalkoisin sävelin – neljä vuodenaikaa”. Tämä Oriveden Opistolla keväällä toteutettu konsertti saa jatkoa syksyllä, kun Oriveden Mieslaulajat jalkautuvat viemään tätä konserttia myös Oriveden keskustan ulkopuolelle, nyt Västilän Voimantalolle. Konsertti järjestetään lauantaina 16.9. klo 18 alkaen. Konsertissa toteutetaan suomalaisten säveltäjien ja runoilijoiden eri vuodenaikoihin liittyviä sävellyksiä ja tekstejä niin kuorosovituksina, yksinlauluina, tuttuina yhteislauluina kuin nyt myös lausuttuina runoina. Yhteislaulut ja runot johdattelevat kuulijat aina uuteen vuodenaikateemaan, mikä sitten toteutetaan mieslaulajien kuoroesityksillä.

Konsertti jatkaa samalla Västilän Voima ry:n useina peräkkäisinä vuosina syyskuun alkuviikkoina toteuttamaa Euroopan kulttuuriympäristöviikon teemaa. Tänä vuonna teema on ”Luontoon yhdessä”, mihin sopinee mainiosti vuodenaikojen havainnointi musiikin ja lyriikan avulla.

 

Suomi 100 juhlateema talvella

Sinivalkoiset sävelet saavat mieslaulajien esittämänä jatkoa Itsenäisyyspäivänä, jolloin kaikki Oriveden musiikkiyhdistyksen musiikkiryhmät esiintyvät Oriveden kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2017.

Yhteisenä teema tuolloin on ”musiikkimatkalla Suomessa”, jolloin kuulijat pääsevät meren rannalta Karjalan laulumaille sekä Kainuun ja Lapin kautta Hämeeseen. Oriveden Mieslaulajien vaativin panos tähän konserttiin on Oriveden puhallinorkesterin kanssa yhdessä esitettävä harvinaisempi Toivo Saarenpään säveltämä ”Kalevan kansan laulu”.

 

Vuonna 2018 kaksiosainen teema

Ensi vuonna Mieslaulajat valmistelevat Kipparikvartetin hengessä lapsille ja perheille suunnattua konserttia sekä kirkkokonserttia. Tarkoitus on myös lyöttäytyä yhteistyöhön lähipaikkakuntien mieskuorojen kanssa.

Sopimuksia ei ole vielä varsinaisesti solmittu, mutta kuoronjohtaja Leena Mäkelän aiemmat yhteistyösuhteet esim. Ruoveden mieskuoron ja Vippulan mieslaulajien kuoronjohtajien kanssa auttanevat konkreettisten yhteistyökuvioiden solmimisessa kunhan sinne asti ehditään.