• Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

  • Luonnollisesti Orivesi!

Liikenneturvallisuussuunnitelma

Ylä-Pirkanmaan kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelma valmistui vuonna 2013. Liikenneturvallisuussuunnitelma sisältää monipuolisen katsauksen seudun liikenneturvallisuuden nykytilanteeseen, laaja-alaisen toimenpideohjelman liikenneturvallisuusongelmien parantamiseksi sekä suuntaviivat kuntien liikenneturvallisuustyön aktivoimiseksi.

Tavoitteiden saavuttamiseksi liikenneturvallisuussuunnitelmassa esitetään laaja joukko kuntien (Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Ruovesi ja Virrat) eri toimialoille, Pirkanmaan ELY-keskukselle, Liikenneturvalle ja poliisille vastuutettuja toimenpiteitä. Toimenpiteitä on esitetty liikennekasvatusta, liikenneympäristön parantamista, liikenteen valvontaa, suunnitteluperiaatteita ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä koskien.

Tutustu suunnitelmaan:

Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma (pdf)

Tilannekatsaus liikenneturvallisuussuunnitelman edistämiseen vuonna 2014 (pdf)
 

Hyödyllisiä linkkejä:

Ylä-Pirkanmaan seudun liikenneturvallisuussivut

Liikenneturvallisuus

Poliisin liikenneturvallisuussivut

ELY-keskuksen liikenneturvallisuussivut 

Orivedellä toimii poikkihallinnollinen liikenneturvallisuustyöryhmä, jonka tehtävänä on edistää vastuullista ja turvallista liikkumista kuntalaisten keskuudessa sekä koordinoida ja edistää kaupungin eri toimialojen ja sidosryhmien välistä yhteistyötä. Liikenneturvallisuustyöryhmän toiminnan painopiste on liikennekasvatukseen ja -tiedotukseen liittyvissä toimenpiteissä, mutta myös liikenneympäristön parannustarpeisiin ja liikenteen valvonnan kohdentamiseen otetaan kantaa. Työryhmässä on edustus kaupungin eri palvelualueista. Liikenneturvallisuustyöryhmän puheenjohtajana toimii tekninen johtaja.

Lue lisää kuntien tehtävistä liikenneturvallisuustyössä:

Kunnan tehtävät viisaan liikkumisen edistämisessä (pdf)