• Lähde syysretkelle Vuorijärven retkeilyreitille!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Lähde nauttimaan Onninpolun syysväreistä!

  • Luonnollisesti Orivesi!

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on lakisääteistä toimintaa ja sen mukaisella lupamenettelyllä varmistetaan, että rakennettavat rakennukset täyttävät lujuuden, paloturvallisuuden ja terveellisyyden vaatimukset sekä soveltuvat ympäristöönsä ja ovat asemakaavan mukaisia.

Rakennusvalvonta ohjaa kaavoituksen toteutumista ja rakennetun ympäristön kehittymistä vastaamalla rakentamisen neuvonnasta ja valvonnasta.

Rakentamiseen liittyvät luvat haetaan verkossa Lupapiste.fi -palvelussa

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin.

Lupapiste palveluun pääset linkistä Lupapiste.fi

Lupapiste.fi palvelun käyttöön liittyviä ohjeita löydät palveluntarjoajan sivuilta osoitteesta: https://www.lupapiste.fi/ohjeet

 


Rane tarjoaa puolueetonta energianeuvontaa

Rane - neuvontapalvelu tarjoaa maksutonta asumisen, rakentamisen ja remontoimisen energianeuvontaa. Energianeuvojiltamme saat vastaukset kysymyksiin energiansäästöstä, lämmitysjärjestelmistä, e-luvusta, energiatodistuksista ja monesta muusta. Lisäksi Rane järjestää tapahtumia ja koulutustilaisuuksia. Palvelun tarjoavat Tampereen seudun kunnat, Motiva ja Ekokumppanit.

Nettisivuilta www.neuvoo.fi löydät ajankohtaiset tapahtumat, neuvojien yhteystiedot ja lisätietoa energiatehokkuudesta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätiedot: 
Antero Mäkinen
Energianeuvoja
puh. 040 806 3137 
antero.makinen(at)tampere.fi

ja

Ilari Rautanen 
Energianeuvoja
puh. 040 806 3252
ilari.rautanen(at)tampere.fi


www.neuvoo.fi

www.facebook.com/raneneuvoo


 


rane rakentamisen ja asumisen energianeuvonta