• Monipuoliset harrastus- mahdollisuudet

  • Nopea junayhteys Tampereelle

  • Elämisen laatua joka ikävaiheeseen

  • Luontoelämyksiä läpi vuoden

  • Kulttuuria ja perinteitä

Tiedote: Orivesi teki positiivisen tuloksen kolmatta kertaa peräkkäin

23.02.2018

Oriveden kaupungin ennakoiva tilinpäätös vuodelta 2017 on valmistunut. Tilinpäätöslaskelmien mukaan viime vuodelta kertyi ennakoidun alijäämän sijaan 1,45 miljoonaa euroa ylijäämää. Palvelutasoon ei jouduttu tekemään leikkauksia. Kyseessä on jo kolmas ylijäämäinen vuosi peräkkäin.

 

− Lopputulos oli parempi kuin mitä talousarviossa arvioitiin, iloitsee talous- ja hallintojohtaja Marjatta Lilja. − Suurin vaikutus oli henkilöstökulujen pienenemisellä. Tässä kiky vaikutti yllättävän paljon.

 

Verotulokertymä ennakoitiin talousarviossa lopputulosta alemmalle tasolle. Yhteisöveroa kertyi lähes puoli miljoonaa euroa arvioitua enemmän. Myös jo pitkään jatkunut korkojen matala taso helpotti Oriveden kaupungin taloudenpitoa muuten kireässä taloustilanteessa.

 

Tilinpäätöksen mukaan vuosikate viime vuodelta on 4,73 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 510:tä euroa asukasta kohden. Investointeihin käytettiin 2,2 miljoonaa euroa. Summasta suurin osa kului kaupungin vuokrataloyhtiön, Kotikoivun tervehdyttämistoimenpiteisiin. Lisäksi saneerattiin katu- ja vesijohtoverkostoa, uusittiin Rovastinkankaan tenniskenttää sekä parannettiin yläkoulun ja lukion yläkenttää.

 

Lisätiedot:

Talous- ja hallintojohtaja Marjatta Lilja, marjatta.lilja@orivesi.fi, p. 050 3664444

 

https://www.epressi.com/tiedotteet/kotimaa/oriveden-kaupunki-teki-positiivisen-tuloksen-kolmatta-kertaa-perakkain-ylijaamaa-14-miljoonaa.html

Katso kaikki uutiset