• Lähde syysretkelle Vuorijärven retkeilyreitille!

  • Lähde nauttimaan Onninpolun syysväreistä!

  • Luonnollisesti Orivesi!

  • Luonnollisesti Orivesi!

Tiedote: Oriveden elinvoimajohtajaksi on valittu HTM Pirkko Lindström

08.05.2018

Oriveden kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan Oriveden uudeksi elinvoimajohtajaksi hallintotieteiden maisteri Pirkko Lindströmin. Lindström on toiminut vuodesta 2012 Oriveden naapurikunnan, Juupajoen, kunnanjohtajana. Toiseen valintavaiheeseen eteni Lindströmin lisäksi KTM Marko Tulonen. Aloituspäiväksi on määritelty 6. elokuuta.

 

Pirkko Lindström iloitsee valinnasta.

− Työlle antaa hyvät lähtökohdat se, että hallituksen päätös oli yksimielinen.

 

Orivesi on Lindströmille hyvin tuttu paikkakunta paitsi lukuisien kuntahallinnon yhteistyökuvioiden kautta, myös koulu- ja työkaupunkina.

 

− Syntymäkotini sijaitsee nykyisen Oriveden alueella, Längelmäellä. Olen käynyt yläasteen ja lukion Orivedellä ja ollut siellä töissä koulutuskuntayhtymässä, kertoo Lindström.

 

Lindström näkee, että Orivedellä on paljon mahdollisuuksia hyvä sijainti huomioiden ja osana Tampereen kaupunkiseutua. Kaupungilla on myös haasteita, jotka on tunnistettu Lindströmin mukaan hyvin.

 

− Orivedellä on aivan tuore strategia, joka antaa hyvät raamit tekemiselle. Elinvoimajohtajan tehtävä on hypätä siihen junaan.

 

Kaupunkiorganisaatioon suunnitellaan muodostettavaksi uusi elinvoimapalvelujen tulosyksikkö. Yksikköön on tarkoitus koota asumisen, maankäytön, elinkeinojen ja työllisyyden resurssit sekä joukkoliikenteen työnjohdolliset tehtävät. Uuden yksikön vastuuhenkilönä toimisi elinvoimajohtaja. Ennen asian lopullista käsittelyä kuullaan henkilöstöä yksikön muodostamisesta ja siirtoon liittyvistä perusteista, vaikutuksista ja vaihtoehdoista.

 

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, juha.kuusisto@orivesi.fi, p. 050 4015790

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Jakara, riitta.jakara@orivesi.fi, p. 044 4215084

Katso kaikki uutiset