• Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä

  • Luonnollisesti Orivesi!

Oriveden kaupunki ja Tampereen kaupunki vaativat parannusta Oriveden lääkäritilanteeseen

14.09.2018

Oriveden terveyskeskuksen lääkäritilanne on herättänyt viime viikkoina huolta asukkaissa ja viranhaltijoissa. Terveysasemalla on tällä hetkellä tarjolla kolmen lääkärin työpanos. Pihlajalinnan kanssa tehtyyn sopimukseen on kirjattu kuusi vastaanoton lääkäriä.

 

Pihlajalinnan mukaan heillä on ollut suuria vaikeuksia saada rekrytoitua riittävä määrä lääkäreitä Orivedelle. Yhtiö lupaa, että 1.10. alkaen lääkäreitä tulee yksi lisää ja että lääkäritilanne normalisoituu loppuvuoden aikana.

 

Oriveden ja Tampereen kaupungit käyvät nyt jatkuvaa ja tiivistä vuoropuhelua Oriveden tilanteesta. Oriveden kaupunki ja Tampereen kaupunki edellyttävät, että lääkärien määrä saadaan viipymättä sopimuksen mukaiselle tasolle.

 

Sopimus sisältää kuuden lääkärin työpanoksen terveysaseman vastaanotolla, yhden lääkärin työpanoksen vuodeosastolla sekä yhden lääkärin työpanoksen ikäihmisten palveluissa. Lisäystä aiempaan sopimuskauteen on yhden lääkärin verran.

 

Tampereen kaupunki kilpailutti Oriveden lääkäripalvelut kesällä 2018. Kilpailutuksen voitti Pihlajalinna, jonka kanssa uusi sopimuskausi on alkanut 1.9.2018.

 

Lisätiedot: Hyvinvointijohtaja Tuija Peurala, tuija.peurala@orivesi.fi, p. 040 1339263

Katso kaikki uutiset