• Luonnollisesti Orivesi!

  • Lähde nauttimaan Onninpolun syysväreistä!

  • Lähde syysretkelle Vuorijärven retkeilyreitille!

  • Luonnollisesti Orivesi!

Oriveden Kampus -hanke päättyy - kaupunki jatkaa alueen kehittämistä selvitystyön pohjalta

10.08.2018

Oriveden kaupungin ja Ahlmanin koulun säätiön puolivuotinen yhteishanke, Oriveden Kampus, päättyy elokuussa 2018. Hankkeen aikana saatiin tehtyä laaja perustyö, jonka pohjalta kaupunki jatkaa alueen kehittämistä.

 

− Hankkeen lähtötilanne oli haastava ja tavoitteet kunnianhimoiset, Oriveden Kampus -hankkeen projektipäällikkö Hannu Tuohi kertoo. − Omasta mielestäni onnistuimme saamaan kaupungin ja kaupunkilaisten sekä Ahlmanin välille hyvän vuoropuhelun, vaikka jokaisella oli omat lähtökohdat ja tavoitteet. On jokaisen osapuolen etu, että alueelle saadaan uutta vireää toimintaa, joka tukee kaupunkilaisten ja yritysten elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä.

 

Tuohi toteaa, että ajallisesti kuusi kuukautta on melko lyhyt jakso näin isolle prosessille. Tuohen mielestä Kampus-hankkeen keskeiset tulokset olivat hankkeen saaminen laajasti esille ja kaikkien osapuolien äänet kuuluville, toimijakartoituksen toteutus sekä neuvotteluprosessin käynnistäminen.

 

Hankkeen aikana Oriveden kaupunki ilmaisi kiinnostuksensa erityisesti Klemetti-rakennusta kohtaan. Kaupunki ja Ahlman käynnistivät neuvottelut kesäkuussa.

 

− Kaupungin omat laskelmat kiinteistöjen osalta ovat vielä kesken, mutta valmistunevat elokuun aikana, sanoo Tuohi. − Asia saattaa jo tässä vaiheessa mennä myös lautakunnan käsittelyyn, jonka jälkeen kaupunki ja Ahlman palaavat saman pöydän ääreen.

 

Hankkeen projektipäällikkönä toiminut Hannu Tuohi siirtyy uusiin tehtäviin Tampereelle. Jatkossa kampusalueen kehittämistoimista kaupungin osalta vastaa Oriveden kaupungin uusi elinvoimajohtaja Pirkko Lindström. Alueen kiinteistöjen omistaja Ahlmanin koulujen säätiö jatkaa kiinteistöjen myyntiä.

 

− Olen alustavasti perehtynyt kampushankkeessa tehtyihin selvityksiin. Hannu on tehnyt hyvää ja perusteellista työtä ja kartoituksia. Omassa roolissani lähden vahvasti viemään asiaa eteenpäin ja jatkamaan neuvotteluja, Lindström toteaa.

 

Lisätiedot:

Elinvoimajohtaja Pirkko Lindström, p. 040 5950480, pirkko.lindstrom@orivesi.fi

Katso kaikki uutiset